(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');ga('create', 'UA-36183148-3', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Dat varieert van persoon tot persoon. Het is best een ingrijpend onderzoek. Zowel in de voorbereiding als het onderzoek zelf. Het lichaam heeft tijd nodig om hiervan te herstellen. Sommigen hebben nergens last van.
Tot een paar dagen na het onderzoek, kun je nog last hebben van buikpijn, kan je ontlasting anders zijn of laat je meer windjes dan normaal. Laat de lucht gewoon ontsnappen, dan neemt de buikpijn meestal ook af.
Als reactie op de pijn of bij vertraging van de hartslag na het onderzoek, kun je flauwvallen.
Niet schrikken als je urine een vreemde kleur heeft. Dit kan komen door de kleurstof die soms is gebruikt tijdens het onderzoek.
Kleurstof gebruiken ze met name bij patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa om dysplasie op te sporen. Dysplasie betekent dat er onrustige cellen aanwezig zijn. Dit kan een voorbode zijn van darmkanker.
Als tijdens het onderzoek weefsel is weggenomen of poliepen zijn verwijderd, kun je achteraf last hebben van wat bloedverlies.
Krijg je thuis last van heftige buikpijn, helder bloedverlies en/of koorts? Neem dan direct contact op met het ziekenhuis.