(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');ga('create', 'UA-36183148-3', 'auto'); ga('send', 'pageview');Kleine ingrepen - allesoverdarmonderzoek.nl

Kleine ingrepen

Als de arts tijdens het onderzoek bijvoorbeeld een poliep tegenkomt, dan kan hij ervoor kiezen deze direct te verwijderen. Deze kleine ingrepen zijn pijnloos. De arts kan de volgende kleine ingrepen doen tijdens het onderzoek.

Een poliep verwijderen

De arts kan tijdens een coloscopie poliepen verwijderen voor nader onderzoek. De arts legt dan een metaaldraadje als een lusje om de poliep heen. Met een elektrisch stroompje wordt de poliep afgesneden. 

Een stukje weefsel (biopt) uit de darmwand weghalen

De arts kan besluiten tijdens het onderzoek stukjes weefsel weg te nemen voor verder onderzoek. 

Afwijkingen wegbranden

De arts kan ook andere kleine afwijkingen aan de darmwand wegbranden met elektrische stroom. Daarvoor krijg je een ‘metalen’ plaat op je bil geplakt voor een goede geleiding. 

Een buisje (stent) plaatsen

Als er, bijvoorbeeld door littekenweefsel, een vernauwing in de darm zit, kan de arts een buisje plaatsen. Hierdoor kan de ontlasting weer makkelijker naar buiten.