(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');ga('create', 'UA-36183148-3', 'auto'); ga('send', 'pageview');Tip van Hester - allesoverdarmonderzoek.nl

Goed voorbereid naar een coloscopie

brochure2

Laxeertip van Hester: Laxeermiddel drinken met Lapsang Souchon thee

Ik heb al een aantal malen een coloscopie gehad, waarbij ik moest laxeren met een laxeermiddel. De eerste keer ging de smaak van de vloeistof me in de loop van de eerste liters drinken steeds meer tegenstaan. Bij het tweede onderzoek begon ik weer ‘vrolijk’ aan het onderzoek, maar merkte dat ik dat de vloeistof (lang leven het geheugen!) me al bij de eerste slokken vreselijk ging tegenstaan.

Alles geprobeerd

Ik heb alle gebruikelijke tips (koelen, smaakje toevoegen, door rietje drinken, etc.) geprobeerd, maar die hielpen maar weinig. Uiteindelijk heb ik zelf een methode gevonden, die geweldig werkt, waardoor ik nu fluitend het laxeerproces doorloop (in ieder geval qua smaak van de vloeistof).

Ik wil deze tip graag delen, omdat ik hoop dat anderen daar ook profijt van hebben.

Wat ik doe is het volgende.

Ik zorg dat er een vloeistof met een sterke, maar voor mij prettige smaak, klaarstaat.

  • Ik gebruik daarvoor Lapsang Souchon thee. Dat is een thee met een sterke rooksmaak.
  • Ik schenk steeds een beetje in een kopje.
  • Als het weer tijd is voor een glas laxeermiddel doe ik mijn neus stevig dicht, drink het hele glas laxeermiddel leeg en direct aansluitend enkele slokken thee.souchong
  • Pas daarna doe ik mijn neus weer open. Hierdoor proef ik helemaal NIETS van het laxeermiddel en heb ik alleen maar de thee-smaak in mijn mond, die ik lekker vind.

Graag zou ik andere mensen met mijn suggestie verblijden. Sinds ik dit doe en de coloscopie met een roesje onderga, vind ik dit onderzoek prima te doen.

Hester