(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');ga('create', 'UA-36183148-3', 'auto'); ga('send', 'pageview');Schone darmen - allesoverdarmonderzoek.nl

Schone darmen

Laxeren met vezelarme voeding en een laxeermiddel

Om je darmen zo schoon te maken dat de arts je darmen tijdens het onderzoek goed kan bekijken, is het belangrijk ook de laatste voedingsresten uit je darmen te spoelen.

Dieet

Je begint met een vezelarm dieet. Wat mag je dan wel en niet eten en drinken? Download hier het schema

Vegetarisch?

Ben je vegetariër of veganist dan is de keuze in voeding wel beperkter. Tofu is geen probleem maar vleesvervangers bevatten vaak kikkererwten etc. en dus veel vezels. Hetzelfde geldt voor noten. Ook quinoa wordt afgeraden. Witte rijst of witte pasta kan wel. Melkproducten (yoghurt, kwark, kaas) zijn geen probleem of melkproducten op basis van soja. Eieren mogen ook worden gegeten.

Laxeren

Om dan nog de laatste voedingsresten weg te spoelen, moet je laxeren met een laxeermiddel.

Gesprekstips

Wil je je goed voorbereiden op het onderzoek, neem dan de checklist mee met vragen die je aan de arts kunt stellen over het onderzoek en het laxeren.