(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');ga('create', 'UA-36183148-3', 'auto'); ga('send', 'pageview');Spijsvertering - allesoverdarmonderzoek.nl

Goed voorbereid naar een coloscopie

brochure2

Spijsvertering

Wat is de spijsvertering?

De spijsvertering is letterlijk ‘het verteren van spijzen’ tot stoffen die het lichaam omzet in energie of bouwstoffen. Bouwstoffen hebben we nodig om te groeien en te functioneren maar ook om bijvoorbeeld te herstellen na ziekte.

Het spijsverteringskanaal

Het spijsverteringskanaal loopt van mond tot kont. Voedsel dat we opeten passeert de mond, de slokdarm, de maag, de dunne darm, de dikke darm en de endeldarm. Alles wat het lichaam niet gebruikt, verlaat ons lichaam als poep. Dit duurt, afhankelijk van wat je hebt gegeten, 24 tot 48 uur. De maag, lever, galblaas en alvleesklier spelen ook een rol bij de spijsvertering.